Vánoční výlet za hudbou – 27.12.2022

V úterý ve chvílích dešťových přeháněk se příznivci historických kol z různých koutů naší republiky téměř jednomyslně modlili za počasí na středeční výlet. Sešlo se nás na  Zbraslavském náměstí  37 účastníků, z toho 11 na velocipedech, abychom společně vyrazili do Rudolfina.  Po společné fotce před cukrárnou, vybaveni houslemi (papírovými) jsme vyjeli do centra Prahy. Jelo se rychleji než obvykle, protože zamluvené prohlídky začínaly od 11hodin. K naší radosti se přidalo ještě po cestě 8 dalších cyklistů.

V Rudolfinu nás čekala  moc milá a ochotná průvodkyně s výkladem, který byl tak obsažný, že se prohlídka natáhla o 45minut. Nádherné fotky z míst kam se běžně nedostanete, ze salonků prezidenta , šéfdirigenta, možnost zazpívat si na podiu Dvořákovy síně a společné fotografie na střeše s výhledem na Pražský hrad a to vše za nádherného slunného počasí,  byly opravdu krásnou odměnou za naši sportovní námahu. U venkovního schodiště, díky našim členkám, připravený raut s pochutinami  a doplněním tekutin vytvořil milou tečku za návštěvou tohoto chrámu hudby. Po hromadných fotografiích na schodech se výprava vydala zpátky. Cesta vedla po pravém břehu  s výhledem na Prahu zalitou slunečním svitem . Tak honem ještě foto s Hradčany, a pak už na Zbraslav. 

Závěrem se všichni, co vyjeli ráno, sešli v restauraci U Přístavu, kde se vyměňovaly dojmy z výletu, maily, fotky, odkazy na webové stránky a také pozvánky na budoucí akce. Dva defekty na duších (kol) náladu nezkazily a všichni dojeli v pořádku. Děkujeme za podporu MČ Zbraslav a sv. Petrovi za počasí.

Už se těšíme na 27. prosince 2023!

Za VBC Zbraslav  Tomáš Šamárek

 podnáčelník vysokých kol

Veru Štěpničková Autor článku:

Napište první komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *