JÍZDA S VRCHU JÍLOVIŠTĚ – ZBRASLAV 12. – 13.6.2021

Po letošní dlouhé a hlavně covidové – tj. na setkávání chudé – zimě (a vlastně i jaru) bylo pro mě konání Jízdy s vrchu a Výletu na Karlštejn vítaným zpestřením, téměř „rozčeřením stojatých vod“. Dopředu nebylo vůbec jasné, zda akci půjde uskutečnit, ale naštěstí se letošní 38. ročník konal, tentokrát o teplém slunném víkendu 12. a 13. června. 

Dopolední program na Zbraslavském náměstí hezky plynul a obsahoval takové body jako společný sborový zpěv klubové hymny, slovo paní starostky, tradiční krásnou Jízdu elegance za hojné účasti dětských účastníků a účastnic, a soutěž o nejkrásnější zvonek. K vidění byla kola nízká – bezpečníky – i vysoká – velocipedy různého druhu a stáří. Předvedli jsme také úplně zbrusu novou rejovou sestavu na nízkých kolech, letos pečlivě nacvičenou pod taktovkou nové náčelnice rejového družstva. Na závěr dopolední části jsme nezapomněli tradičně na chvilku zablokovat dopravu a hromadně se vyfotit před obnoveným zbraslavským pomníkem. To vše včetně rozhovorů s některými členy klubu letos zaznamenávaly kamery televize Seznam.

Následovala obědová pauza, po níž se účastníci přesunuli do horní části Zbraslavi, kde se konal závod v běhu s obručí a následně závod do vrchu hned v několika různých kategoriích. Po tomto pro některé (pro mě určitě) náročném výkonu jsme se přesunuli ještě o kousek dál a výš až na samotný okraj Baní, Zbraslavi i Prahy v jednom, na start Závodu s vrchu. Po krátkém občerstvení jsme se mohli konečně pustit z kopce dolů a někteří skutečně poctivě nešlápli do pedálu ani jednou. Do cíle u sídla místní pohřební služby na náměstí jsme dojeli všichni v pořádku a mohli tak přejet do oblíbené Restaurace U Stromečku, kde na nás čekala spousta dobrého jídlo a pití a samozřejmě opět soutěž – tentokrát o nejpomalejšího šneka. Objevili se tradičně i někteří členové zakladatelé. K zakázanému tanci a poslechu nám po celou dobu hrála úžasná swingová kapela Tango Jazz Bend.

Po vyhlášení všech výsledků všech soutěží a poděkování všem organizátorům a organizátorkám Jízdy jsme se mohli věnovat už jen příjemným rozhovorům a dalším milým kratochvílím.

Druhý den jsme jeli na výlet na Karlštejn se zastávkou v Pivovaru MMX v Letech a v Restauraci Pod Dračí skalou v cíli. Počasí bylo o maličko chladnější, ale příjemné. Žádné obvyklé karamboly se letos nekonaly, ostatně celý výlet byl poklidný a komorní.

Po neúměrně dlouhé době konečně sepsala
Eva Popelková

fhurka Autor článku:

Napište první komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *