Jízda svrchu Jíloviště – Zbraslav 11.-12.6.2022

Druhou červnovou sobotu se za krásného počasí sešel klub VBC Zbraslav jako každoročně k Jízdě svrchu. Letošní program byl oproti minulým letům pozměněn. Po registraci na Zbraslavském náměstí u cukrárny se mohli diváci těšit na sjezd cyklistů a až poté na další zábavu na náměstí. Program začínal náročným výstupem na vrch Baně. Účastníci si při výstupu na start splnili zátěžovou zkoušku při závodu Sprint do vrchu na ¼ míle. Kdo sbíral síly na sprint, mohl vyzkoušet svoje nervy v souboji honění obruče. V 11:15 byla odstartována Jízda svrchu. S větrem o závod účastníci sjížděli hlavní ulicí Elišky Přemyslovny až do cíle.

Program pokračoval na Zbraslavském náměstí jízdou elegance. O zakončení se postaralo rejové družstvo pod vedením Veroniky Štěpničkové, které předvedlo půvabnou letní sestavu do hudby 20. let. Dámy vystoupily v nových modelech, ručně šitých barevných sukní, sladěnými se slaměnými klobouky pro dámy i pány rejového družstva, vytvořenými Martinou Fejtovou a Renatou Hůrkovou Letošní nová rejová sestava okouzlila obecenstvo svojí svižností a letní lehkostí. Příjemným odpolednem nás slovem provázela známá herečka Božena Osvaldová, která je zároveň i autorkou plakátu pro letošní ročník Jízdy svrchu.

Za dozvuků hudby se členové zbraslavského klubu i klubů a hostů z ostatních koutů republiky přesunuli k posezení do Restaurace Bowling Zbraslav. Tady na ně čekalo pohoštění a společenská zábava. Pro vytrvalé soutěžící se uskutečnila jízda v pomalosti na cvičných vysokých kolech tzv. Zbraslavský šnek. K tanci a poslechu hrála skvělá kapela Tango Jazz Band.Krásnou vizí do budoucna pro historická kola byla velmi vysoká účast dětí, které se nebojí šlápnout do pedálů jak nízkých, tak i vysokých kol. Zakončením víkendu s historickými koly byl tradiční výlet na hrad Karlštejn. I nedělní víkend doznal malé změny. Oběd se servíroval v Penzionu U Janů.

Děkujeme všem za účast na zbraslavském okénku do historie, krásnou atmosféru a slunečné počasí, které tento víkend provázelo. 

Lucie Hůrková

Veronika Štěpničková

Janetta Šamárková

Veru Štěpničková Autor článku:

Napište první komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *