JÍZDA S VRCHU JÍLOVIŠTĚ –ZBRASLAV 10. – 11.6.2023

Ohlédnutí za 40. ročníkem Jízdy s vrchu Jíloviště – Zbraslav

Každým rokem, druhý víkend v červnu, pořádá Veterán Bicycle Club Zbraslav Jízdu s vrchu Jíloviště – Zbraslav. A letos to bylo po čtyřicáté!

Na tento jubilejní ročník jsme se připravovali po celý rok. A teď je to za námi a já přemýšlím, co taková akce dala mně, členům našeho klubu, účastníkům Jízdy a občanům Zbraslavi. 

Pro mě byl tento ročník výjimečný a skutečně náročný. Ale opět jsem se utvrdila, že členové našeho klubu jsou úžasní lidé, nesmírně obětaví a pracovití. Vše dělají zadarmo, dobrovolně a na úkor svého volného času. Je krásné se dívat jak pestrá paleta schopností, vlastností a darů jednotlivců nakonec vytvoří takovou nádhernou mozaiku – akci, jakou byla tato Jízda.

Letošní program byl skutečně bohatý. Přišli nás podpořit, mimo jednotlivých cyklistů, i zástupci

z jiných cyklistických sdružení a spolků z celé republiky. Sešlo se nás přes 60. Přihlížející diváci, mohli vidět kromě závodu sprintu do kopce a sjezdu z Baní, také dechberoucí reje ČKV Smíchov,

v provedení pánů na vysokých kolech, porovnat krásu a ladnost jednotlivých cyklistů a cyklistek při jízdě elegance a na závěr programu na Zbraslavském náměstí předvedlo reje, ve smíšených dvojicích na tzv. bezpečnících, i naše rejové družstvo. 

Následovalo tradiční společné focení u pomníku. Poté se účastníci přesunuli před Městský dům, kde si prohlédli výstavu věnovanou 40 letům VBC Zbraslav a v rámci Letního divadlení, pořádaném MČ Zbraslav, vyslechli veselé cyklistické vyprávění. Na zahrádce v restauraci U Přístavu jsme poté strávili příjemné odpoledne. Komu byla dlouhá chvíle, mohl si zasoutěžit např. v honění obruče nebo v jízdě pomalosti o tzv. Zbraslavského šneka. 

K večeru jsme se přesunuli již do sálu restaurace, kde byly oceněni vítězové jednotlivých soutěží. Za dixielandové hudby, kapely Tango Jazz Band, jsme předali předsednictví Obnovené české ústřední jednoty velocipedistů (OČÚJV) Klubu českých velocipedistů z Hrabové. Zároveň byl do OČÚJV přijat Klub venkovských velocipedistů Lipany. Večer pokračoval v rytmu swingu do pozdních nočních hodin.

V neděli ráno jsme se sešli opět na náměstí a rozjeli se na tradiční cyklovýlet – na Karlštejn.

Chtěla bych zde velmi poděkovat všem, kteří se na této akci nějakým způsobem podíleli. Ať svou podporou jako MČ Zbraslav, firmy Leros, Benkor, Rhino, Velkotržnice Lipence, pivovar MMX, společnost JC8 a Vyšiju to, tak časem a prací pro zdar naší akce, jako mým drahým kamarádům z VBC.

A také děkuji svatému Petrovi za krásné počasí a Andělům strážným, že se nikomu nic nestalo.

Dovolte mi na závěr jednu moudrost: Lidé si nebudou pamatovat co jste udělali, řekli, ale jak se vedle Vás cítili…a nám bylo spolu moc dobře.

S heslem „Děláme to pro radost“ 

Janetta Šamárková, předsedkyně VBC Zbraslav

Veru Štěpničková Autor článku:

Napište první komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *